Länk till 55 Fleming Länk till 65 Fleming Länk till 75 Fleming

©2008 Fleming Yachts, Inc.
Alla rättigheter förbehålles.

Tillverkningshöjdpunkter

"Att säga att båten är väl utformad är en stor underdrift. Den är i en klass för sig." - Sea Magazine

Solitt glasfiberskrov

Bild på konstruktion av vägare

Flemings båtar byggs med handupplagt, fast glasfiberskrov som förstärkts med hjälp av ett sammanlänkat fackverk och fullängdsvägare. Detta robusta förstyvningssystem skapar ett skrov som inte ger efter, inte ens vid stor påfrestning under svåra förhållanden. En solid glasfiberkonstruktion ger även överlägsen slagtålighet. Finaste vinylesterharts används för att motstå vatteninträngning och förhindra blåsbildning.

Särskilt intressant är den feedback som varvet får från Tony Fleming medan han kryssar omkring på de olika världshaven i sin Fleming 65. Venture (skrov nr 1) har kryssat mer än 20 000 sjömil, och det har resulterat i flera förbättringar och designuppdateringar i de senare produktionsmodellerna, inklusive utrustning med MAN-dieselmotorer som standard för Fleming 65. Venture II (Tonys senaste Fleming 65) har redan kryssat från Storbritannien till Tyskland och görs nu klar för en färd från England till Skottland och sedan vidare till Island. Delvis tack vare Tonys omfattande kryssningserfarenheter har Fleming valt att installera ett antal avancerade system som inte bara förbättrar prestandan utan även bidrar till säkerheten och tillförlitligheten för varje ny Flemingbåt.

För att hålla den totala tyngdpunkten så låg som möjligt (vilket bidrar till fartygets stabilitet) är överbyggnaden och däcket fyllda med viktbesparande Corecell. Detta material tillåter en stark bindning mellan laminaten och det kan inte skadas av röta.

Fullängdsköl

Ingen båt bör övervägas för ordentlig kryssning utan att skrovet, rodret och propellrarna är skyddade vid eventuell grundstötning. Alla Fleming-modeller har konstruerats med en fullängdsköl som sträcker sig långt under rodrets och propellrarnas djup. För att skapa denna djupa köl konstrueras Flemingbåtarna med en tvådelad form. Kölen är skodd med rostfritt stål på undersidan för extra skydd i händelse av en grundstötning. Kölen är fylld med cellplast och dessutom separat från skrovet för att förhindra vatteninträngning i händelse av en kraftig sammanstötning.

foto av kölen och propellrarna

Fogar mellan skrov och däck

Fogen mellan skrovet och däcket är ett av de mest kritiska områdena i båtbyggandet eftersom den är särskilt känslig för påfrestningar, vilket kan leda till läckage som är svåra att lokalisera och reparera. Fleming använder en fog för däcket och en annan överst på skrovet, vilket ger dubbel styrka och dubbelt skydd.

Det finns fler än 200 Flemingbåtar som kryssar på världshaven, men det har det aldrig rapporterats att skrovet fått någon läcka i detta kritiska område, även efter att ha utsatts för svår sjögång.

Bränsletankar av glasfiber

glasfiberbränsletank

Idag tillverkar Fleming sina egna, handgjorda bränsletankar av glasfiber, vilket eliminerar problemen med korrosion eller brott i svetsfogar. De läggs upp över hanformar, och insidan består av vinylesterharts, medan utsidan består av en brandskyddsharts. Tankarna innehåller glasfiberskvalpskott och gjutna sumpar (för att kunna tömmas) samt nivåglas.

Efter att tankarna har konstruerats sammanfogas de med fartygets stomme på alla sidor, vilket gör dem till en del av båten och ger skrovet ytterligare styvhet. Eftersom tankarna i 65- och 75-modellen sträcker sig hela bredden midskepps fungerar tankarna som ett tre fot tjockt skott och gör att ännu mindre buller från motorerna når boytorna.

Buller och vibrationer

Flemingbåtar är kända för deras tysta och mjuka gång. För det första har maskinrummets luftintag placerats under sittbrunnskarmen, bort från huvudhytten och styrhytten. Denna placering hjälper inte bara till att minska bullret, utan hindrar även korrosivt saltstänk från att komma in i maskinrummet.

aquadrive-bild

Från första början har Flemingbåtarna inkluderat antivibrationssystemet Aquadrive som standardutrustning. Dessa system överför drivkraften från propellern direkt till skrovet, inte till motorn. Tryckbärande fästen är fastskruvade vid långa stålstänger som inkapslats i båtens enorma motorvägare, så att propellerns drivkraft överförs till skrovet. Det gör att motorn kan monteras på mjuka motorfästen. Motorn blir praktiskt taget "svävande" och det minskar den mängd vibrationer som överförs till resten av båten.

Elgeneratorerna är dubbelmonterade på vibrationsdämpande fästen som i sin tur är fastbultade i mycket kompakta plattformar. Det resulterar i ytterligare en "svävande" motor, vilket bidrar till båtens tysta, vibrationsfria drift.

Dessutom har stor uppmärksamhet ägnats till ljudisolering av maskinrummet och att isolera det från resten av båten. Blybaserad ljudisolering och skummaterial används över hela maskinrummet och ett snyggt ljudisoleringsmaterial används på plana ytor, inklusive bränsletankarna. En speciellt framställd glasfiberkomposithyttbotten används nu på alla Flemingbåtar. Den har en nätmönsterkonstruktion för ytterligare styvhet och bättre isolering. Alla maskinrummets skeppsluckor har gummitätningar och är ordentligt fastspända.

Efter all denna inriktning på att minska bullret och vibrationerna har Flemingbåtarna gjort sig kända världen över för deras tysta och smidiga gång.

System

Flemingbåtar genomgår en kontinuerlig utvecklingsprocess och genom åren har det förekommit hundratals förbättringar och uppgraderingar av båtarnas elektriska och mekaniska system. Även om den totala skrovdesignen i huvudsak är oförändrad har nya, mer moderna motorer och tillbehörssystem hållit våra båtar i spetsen för den marina tekniken. Bränslesnåla vanliga lokdieselmotorer är standard. Avancerade elektriska system gör våra båtar självförsörjande i alla delar av världen. Pålitliga stabilisatorsystem ger en ny nivå av komfort till sjöss. Och moderna köksapparater erbjuder alla hemmets bekvämligheter.

Naturligtvis kan inget av dessa avancerade system bidra till en mer bekväm och trevlig kryssning om de inte är tillförlitliga, så Fleming vidtar noggranna åtgärder för att testa och utvärdera de system och den utrustning som används i varje modell. Endast komponenter och utrustning av högsta kvalité specificeras och installeras för år av tillförlitlig, problemfri användning. Och innan varje båt lämnar vår produktionsanläggning i Taiwan testas alla system noggrant för att säkerställa att de fungerar felfritt och uppfyller specifikationerna.

Detaljer som gör skillnaden

Vid en första anblick kan många nya båtar se ut som de är välbyggda och konstruerade för ordentlig kryssning. Men det krävs ofta en närmare titt för att se att de inte har konstruerats med samma höga standard som Flemingbåtar. Och sällan visar de samma omsorg om detaljerna som har gjort Flemingbåtarna till den fulländade havskryssaren. Man kan till och med höra försäljare av andra märken hävda att deras produkter är "precis som en Flemingbåt". Även om dessa kommentarer är smickrande är de felaktiga. Den enda båt som är "precis som en Flemingbåt" är ett äkta Flemingbåt.

Om du vill se några av de finare detaljerna som gör en Flemingbåt till en Flemingbåt kan du klicka här och gå till vårt "Detaljgalleri". Du kan sedan klicka på de enskilda bilderna för en mer detaljerad beskrivning.Designfilosofi Tillverkningshöjdpunkter Intervju med Tony Fleming-modeller Fotogalleri Virtuell visning Broschyrer och videoklipp Länkar till resurser
Vår historia Vår fabrik Vår personal Vår butik Kontakta oss
Tonys äventyr Ägarnas berättelser Rekommendationer Kryssningsbilder Tips och knep
Venturer Magazine Tidningsartiklar Företagsnyheter Händelsekalender Ägarens webbplats