Länk till 55 Fleming Länk till 65 Fleming Länk till 75 Fleming

©2008 Fleming Yachts, Inc.
Alla rättigheter förbehålles.

Vår historia Företagets historia

Byggandet av Flemingbåtar började 1985 vid båtvarvet Tung Hwa i södra Taiwan under personlig övervakning av Tony Fleming. Idag byggs alla Flemingbåtar fortfarande av Tung Hwa, och de säljs uteslutande av Fleming Yachts, Inc. i Costa Mesa i Kalifornien. Det finns ett nätverk av auktoriserade återförsäljare av Flemingbåtar i USA och Europa och försäljare i Australien och Nya Zeeland.

En tidslinje med viktiga milstolpar

1961-1983 Tony Fleming arbetade som teknisk direktör i American Marine i Hongkong, tillverkare av Grand Banks-serien av fritidsbåtar. Han var till stor del ansvarig för utvecklingen av dessa välkända båtar och organiserade senare företagets nya varv i Singapore, och blev dess verkställande chef. Medan han arbetade för American Marine hjälpte Tony även till att utveckla den mycket respekterade Alaska-serien.

1983-1985 Tony lämnade American Marine och med sin affärspartner, Anton Emmerton, arbetade han med en amerikansk skeppsbyggare (Larry Drake i San Diego, Kalifornien) för att utveckla en helt ny fritidsbåtsdesign. Tony och Anton besökte Taiwan under sommaren 1985 för att hitta det bästa varvet för att bygga vad som så småningom skulle bli modellen Fleming 55. Varvet Tung Hwa nära Kaohsiung utvaldes och arbetet med skrov nummer ett påbörjades. Trots att den ursprungliga formen skapades för en 55-fots båt var de första båtarna 50-fotsbåtar.

1985-2000 Från och med skrov nummer 9 utökades längden till 53 fot och så småningom till 55 fot. Fram till 1997 hade fler än 100 Fleming 55 levererats och kundernas krav på en större modell ledde till utvecklingen av Fleming 75. Den första Fleming 75 sjösattes år 2000. Under denna tid ägnade sig Tung Hwa uteslutande till att bygga Flemingbåtar. Tony Flemings brorson Adi Shard kom 1998 som ung civilingenjör till företaget från England för att börja arbeta tillsammans med sin farbror.

2000-2006 Populariteten för Flemingbåtarna fortsatte att öka och återigen ledde kundernas efterfrågan till utvecklingen av en ny modell: Fleming 65. Den modellen sjösattes 2005 och den första båten var avsedd för Tony själv. Han började gradvis överlämna den dagliga driften av Fleming Yachts till sin ledningsgrupp, som inkluderade brorsonen Adi Shard, dottern Nicky Fleming och hans högra hand Duncan Cowie. Tony döpte sin nya Fleming 65 till VENTURE och han inledde ett äventyr som han har kallat en "personlig upptäcktsresa". 2006 hade Fleming Yachts levererat 170 Fleming 55, 12 Fleming 75 och 5 Fleming 65.

2006-2009 Med fler än 200 Flemingbåtar sjösatta fortsatte företaget att inrikta sig på att förbättra dess tre modeller. Båtlivsjournalister och ägare har hyllat Flemingbåtarna som "den fulländade havskryssaren" och Tony Fleming visade att de hade rätt. Från hemmahamnen Newport Beach i Kalifornien utforskade Tonys VENTURE British Columbia, Alaska, Mexiko och Galapagosöarna innan de tog sig igenom Panamakanalen. Därefter färdades de längs amerikanske östkusten till StLawrence Seaway och Lake Ontario. Efter att sedan ha besökt Prince Edward Island och Nova Scotia gick färden söderut längs östkusten för att övervintra i Annapolis, Maryland. Denna 20 000 sjömil långa resa har kallats världens mest omfattande sjöduglighetsprov, eftersom det tillät Tony att testa och finjustera många nya idéer och utrustningsdetaljer. Efter denna spännande resa bestämde sig Tony för att beställa en helt ny Fleming 65, kallad VENTURE II, som kommer att inkludera flera nya, innovativa funktioner till följd av hans omfattande kryssningsupplevelser. VENTURE II visades på Southampton Boat Show i England efter en provtur längs Englands södra kust. Under 2009 levererades nr 200 av modellen Fleming 55, vilket utgjorde en milstolpe i båtbyggnadsbranschen. Det var också det år då Flemings egen tidning VENTURER startades. Den beskrivs som ”En Flemingpublikation för kryssningsentusiaster” och den har fått lysande recensioner från Fleming-ägare världen över. Även om den globala ekonomin har påverkat försäljningen har Fleming haft fortsatta framgångar och har noterat ett särskilt intresse för varumärket i både Australien och Nya Zeeland. När 2009 gick mot sitt slut hade nya order för Fleming 55 och 65 mottagits och det fanns ett ökat intresse för Fleming 75, den mest fullkomliga Flemingbåten.

Framtidsutsikterna för 2010

Fleming kommer att visas på de stora båtmässorna över hela världen, med början i Düsseldorf och Miami. Tony planerar att ge sig ut med VENTURE II på en rad spännande äventyr, inklusive en undersökning av Skottlands västkust och en resa till Island. Fleming 55, 65 och 75 kommer att fortsätta att förbättras genom utvecklingen av nya funktioner och layouter. Kom gärna tillbaka till denna webbplats för aktuell information om våra produkter och för att läsa om Fleming-ägarnas spännande kryssningar.